Privatarkiv

Foto av to opne, handskrivne dagbøker. Den eine ligg open oppå den andre. Svart, snirklete skrift, den øvste bladsida er datert 27. april.
Ein smakebit frå dagbøkene frå Runde fyr. Foto: Piotr Cabaj, SEDAK
25.11.2021

Dagbøkene frå Runde fyr

I dag er Runde fyr eit ynda turmål og turisthytte. Dagbøkene Astrid Lillerøvde skreiv 1924-1929 fortel ei heilt anna historie.
Les meir »
Bilde frå ein konferansesal med golvteppe i koksgrå/svartmelerte ruter. Til høgre i bildet er det eit podum, på podiumet står ein mann og snakkar. I resten av romet er det langbord med konferansedeltakarar.
Frå Privatarkivkonferansen 2021. Foto: Kjetil Landrog, Arkivforbundet
11.11.2021

Privatarkivkonferansen 2021

8. og 9. november vart det arrangert konferanse for privatarkivfeltet. Det var Arkivforbundet, i samarbeid med Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, Arkivverket, Norges museumsforbund og Oslo byarkiv som samarbeidde om arrangementet.
Les meir »
Nedpakking av Sunnmørsposten i Røysegata.
Nedpakking av Sunnmørsposten i Røysegata. Til venstre SMP ved Bjørn Halvosen og Hanna Relling Berg, til høgre IKAMR ved Egil Hessen, Lucas Moi, Aleksander Solevåg Larsen og Åsta Vadset - Foto: Staale Wattø, SMP
24.08.2021

Sunnmørsposten frå 1923 til dags dato

Torsdag 19. august var tre tilsette frå IKA i Røysegata og pakka ned redaksjonen sitt sett av innbundne aviser. Dagen etter vart samlinga pakka ut i depot i Kirkegata. Vi er stolte over å få ta vare på denne kulturskatten.
Les meir »